GASTOUDER WORDEN?

Bij DOT Gastouderbureau ben je niet alleen gastouder, maar ook medeopvoeder, collega en deel van een gezellig team. Graag willen wij je welkom heten bij ons!

DOT Gastouderbureau kan je helpen met het creëren van een veilige, gezellige en uitdagende opvanglocatie of het bij jou thuis is of bij de ouders thuis. Ook helpen we je graag mee met jezelf te blijven ontplooien door cursussen aan te bieden. Niet alleen leer je van deze cursussen, maar blijf je scherp en up to date met de ontwikkelingen en trends in de kinderopvang. Tevens is het altijd erg gezellig om met andere gastouders of pedagogisch medewerkers in contact te komen en alle fijne kneepjes van het vak uit te wisselen!

GGD

ggdVoordat je aan de slag kan als gastouder moet je geregistreerd worden als gastouder bij de Gemeente. Met behulp van DOT Gastouderbureau word je voorbereidt om de aanvraag in te dienen, en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de inspectie van de GGD welke gaat plaatsvinden om te worden goedgekeurd, en het Landelijk Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzalen Nummer (ook wel het LRKP nummer) te ontvangen. Het duur vaak wat langer (maximaal 10 weken) om in het LRKP te worden opgenomen. Vaak sta je dan al een aantal weken te popelen om te beginnen. Het is echter zeer belangrijk om te wachten op het nummer, omdat je dan zeker weet dat je van start mag. Dit nummer is ook belangrijk voor de vraagouders, hiermee vragen zij de kinderopvangtoeslag aan. Zonder het LRKP nummer mag je helaas niet van start als gastouder.

 

VOG

verklaringgedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is nog een vereiste wanneer je geregistreerd gastouder wilt worden. Deze kan online worden aangevraagd via DOT Gastouderbureau. Ben je al geregistreerd gastouder dan kun je deze VOG ook gebruiken voor DOT gastouderbureau (mits deze is aangevraagd na of op 1 maart 2013).

Tevens moeten alle inwonende huisgenoten van 18 jaar en ouder die wonen bij de gastouder een VOG aanvragen, ook dit kan via DOT Gastouderbureau.

Voordat je aan de slag kan als gastouder moet je geregistreerd worden als gastouder bij de Gemeente. Met behulp van DOT Gastouderbureau word je voorbereidt om de aanvraag in te dienen, en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de inspectie van de GGD welke gaat plaatsvinden om te worden goedgekeurd, en het Landelijk Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzalen Nummer (ook wel het LRKP nummer) te ontvangen. Het duur vaak wat langer (maximaal 10 weken) om in het LRKP te worden opgenomen. Vaak sta je dan al een aantal weken te popelen om te beginnen. Het is echter zeer belangrijk om te wachten op het nummer, omdat je dan zeker weet dat je van start mag. Dit nummer is ook belangrijk voor de vraagouders, hiermee vragen zij de kinderopvangtoeslag aan. Zonder het LRKP nummer mag je helaas niet van start als gastouder.

Naast al het moeten en de nodige controles door de GGD én DOT Gastouderbureau, is het natuurlijk ontzettend leuk en uitdagend om als gastouder aan de slag te gaan. Het werk geeft heel veel voldoening. De ouders zijn erg blij met een betrouwbare gastouder waar ze hun kind(eren) vol vertrouwen achterlaten.

Een volledige lijst van alle eisen en regels omtrent het gastouderschap kun je aanvragen via info@DOTgastouderbureau.nl

 

Aan de slag!

 

1520dezedotNaast al het moeten en de nodige controles door de GGD én DOT Gastouderbureau, is het natuurlijk ontzettend leuk en uitdagend om als gastouder aan de slag te gaan. Het werk geeft heel veel voldoening. De ouders zijn erg blij met een betrouwbare gastouder waar ze hun kind(eren) vol vertrouwen achterlaten.

Een volledige lijst van alle eisen en regels omtrent het gastouderschap kun je aanvragen via info@DOTgastouderbureau.nl of met het contactformulier.

 

Kinder EHBO

kinderehboNog een belangrijke eis is een diploma of certificaat voor kinder EHBO. DOT Gastouderbureau heeft een vaste ‘EHBO voor kinderen’ aanbieder, dit is een wel ervaren gecertificeerde Oranje kruis aanbieder. Een deel van de kosten van de cursus worden vergoed door je verzekering wanneer je aanvullend verzekerd bent. De cursus wordt altijd kleinschalig aangeboden en is zeer informatief.

 

Opleiding

hzwAls gastouder moet je aan bepaalde eisen voldoen, dit is voor jezelf en voor de kinderen zeer belangrijk. Hierdoor waarborg je de veiligheid en kun je op een verantwoorde manier opvang aanbieden. Enkele verplichtingen zijn in het bezit zijn van een relevante opleiding om gastouder te kunnen zijn, dit is minimaal niveau 2 van bijvoorbeeld HZW, je kan bijvoorbeeld ook al een opleiding hebben gevolgd voor pedagogisch medewerker (PW3), de volledige lijst van goedgekeurde opleidingen kun je aanvragen bij info@DOTgastouderbureau.nl Wanneer je opleiding hiertussen staat, ben je alweer een stapje dichterbij om gastouder te worden.

Een volledige lijst van alle eisen en regels omtrent het gastouderschap kun je aanvragen via info@DOTgastouderbureau.nl

 

Weergaven: 73