Bij DOT Gastouderbureau ben je niet alleen gastouder!

Maar ook medeopvoeder, collega en deel van een gezellig team.
Graag willen wij je welkom heten bij ons!

DOT Gastouderbureau kan je helpen met het creëren van een veilige, gezellige en uitdagende opvanglocatie of het bij jou thuis is of bij de ouders thuis. Ook helpen we je graag mee met jezelf te blijven ontplooien door cursussen aan te bieden. Niet alleen leer je van deze cursussen, maar blijf je scherp en up to date met de ontwikkelingen en trends in de kinderopvang. Tevens is het altijd erg gezellig om met andere gastouders of pedagogisch medewerkers in contact te komen en alle fijne kneepjes van het vak uit te wisselen!


Voordat je van start kan
Voordat je aan de slag kan als gastouder moet je geregistreerd worden als gastouder bij de Gemeente. Met behulp van DOT Gastouderbureau word je voorbereidt om de aanvraag in te dienen, en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de inspectie van de GGD welke gaat plaatsvinden om te worden goedgekeurd, en het Landelijk Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzalen Nummer (ook wel het LRK nummer) te ontvangen. Het duur vaak wat langer (maximaal 10 weken) om in het LRK te worden opgenomen.

Registratie belangrijk
Vaak sta je dan al een aantal weken te popelen om te beginnen. Het is echter zeer belangrijk om te wachten op het nummer, omdat je dan zeker weet dat je van start mag. Dit nummer is ook belangrijk voor de vraagouders, hiermee vragen zij de kinderopvangtoeslag aan. Zonder het LRK nummer mag je helaas niet van start als gastouder.

 

Weergaven: 90